HTML

Chinese dream

Kínai tanévem élményeiről írok beszámolót.

Friss topikok

  • lakota: Én olvaslak! ;) (2012.04.17. 15:19) Két hete az új családnál.
  • Szüleid: Mi is nagyon bízunk abban, hogy minden jobbra fordul. Nagyon sok kellemetlenségen kellet keresztü... (2012.03.23. 00:14) Új család
  • n.orsi: hanem ágyak voltak, na de persze a kínaiakra méretezve… A busz legesleghátuljában volt az ágyam, a... (2012.02.26. 09:05) A füstbe ment terv…..
  • vogel_patrik: Türelem,rózsát terem :) Kellemes ünnepeket itthonról :) És kitartás. (2011.12.24. 20:29) Boldog Karácsonyt! 4 hónap..
  • vogel_patrik: Drukkolok:) (2011.11.20. 03:52) Ideiglenes család..

Címkék

2011.09.08. 16:31 n.orsi

Crazy days

 Hy everybody!

Bocsánat, hogy csak most írok, de ezentúl lehet az lesz, hetente leírom a legfontosabb dolgokat, mivel nem nagyon vagyok itthon, tehát nem vagyok gép közelben.

KEDD

Kedden délelőtt jelenésünk volt a suliba, úgyhogy kilenckor találkoztam a többiekkel. Nem kellett sokáig bent maradnunk, mivel lefénymásoltunk pár dokumentumot, kaptunk egy kártyát, amivel tudunk enni a menzán, stb... 11 körül el is engedtek minket, hogy csináljunk amit akarunk, beszélgessünk. :) Fogtunk egy taxit, és elmentünk a városközpontba. Kicsit körülnéztünk, majd beültünk egy étterembe, nem is akármilyenbe megebédelni. Egy nagyon elegáns hely volt. Leültettek négyünket egymásmellé, egy olyan asztalhoz, aminek az egyik fele alumínium borítású volt. Megrendeltük az ebédünket és rövid időn belül a félkész ételeket odahordták. Yupiiiiii, előttünk fogják megsütni a választott ételeket. Jött is egy séf, 20 percen belül el is készült mindennel. Nagyon tetszett, ahogy előttünk sütögetett, feldobta a levegőbe a kajákat... És még finom is volt és hozzáteszem átszámítva mindez 600 Ft-ba került. Ebéd után megnéztünk egy angol filmet moziban. Ezzel az volt az egyetlen probléma, hogy egy félreértésből 2 órát késtünk a suliból. Szerencsére nem lett belőle semmi gond. 

SZERDA

Reggel 7:20-kor volt találkozó. Nagy nehezen felkeltem, és hajnalok hajnalán bebaktattam a suliba. Mire odaértem a 60-70 fős osztályok fel voltak sorakoztatva az udvaron. Valami évnyitó szerű volt. Odajött hozzánk Mr. Gao (ő koordinálja a dolgokat), hogy 10 perc, és rajtunk a sor, addigra találjunk ki valami beszédet. Ez azt jelentette, hogy ki kell állni 2500-3000 kis kínai elé, bemutatkozni ki vagy, honnét jöttél,  miért jöttél, meddig maradsz...  Az évnyitó után kisbusszal ismét elmentünk a kórházhoz, átvenni az eredményeket, majd a rendőrségre, mivel a vízumunk csak októberig érvényes. Valami probléma volt a papírokkal, szóval nem voltak hajlandóak meghosszabbítani. Remek. Délben egy étteremnek nem nevezhető helyen kaptunk ebédet, de ahjajaj... Majd délután visszamentünk az iskolába, és volt 2 kínai óránk. Kaptunk egy könyvet és egy munkafüzetet. Az órarendünket is szemléltették, majd lemásolom, és felteszem ide. A lényeg, hogy általában 17-18-19-is van tanítás. Délben van 2 órás ebédszünetünk, megy egyszer 20 perc pihenő. Amúgy az órák itt 40 percesek, és a szünetek 10 percesek. Ha már jobban kiismerem az oktatási rendszert, majd beszámolok milyen.  

CSÜTÖRTÖK

Ma nyolckor kezdődött volna a tanítás, de Mr. Gao közölte, hogy nincs tanár, úgyhogy majd bejön valaki. Ez azt jelentette, hogy volt 2 szabad óránk. Körülnéztünk a suliban. Iszonyatosan nagy. Találtunk egy tavat híddal, azon sétálgattunk. Mondjuk a tó partján állt egy kínai bácsika alsógatyóban, és dobálta ki a döglött halakat a vízből..No comment. Amikor odaért a helyettesítő tanár megtanított minket pár kínai motívumra, és papírokból vágtunk ki különböző formákat. Közben megtudtunk pár dolgot a kínai ünnepekről, hagyományokról, nevezetességekről. Ebéd szünetben a kínai tanárnővel beszélgettem Lea, a német lány társaságában. A tanárnőnk szülei kínaiak, akik most Vietnamban élnek, de ő Német országban. Az iskolán belül kapott egy lakást, ahol egyedül lakik. Ígyhát meghívott minket ebédre, nagyon kedves volt tőle. Délután a suliban nem történt semmi különös. Tanár sem volt. Gondolom mondanom sem kell, hogy elhülyéskedtük az időt. Este megint elmentünk a városközpontba, ahol pizzáztunk. Majd irány haza..most meg itt vagyok, de hamarosan megyek aludni. Holnap elméletileg már rendes tanítás lesz. Szóval puszi mindenkinek. 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://chinesedream.blog.hu/api/trackback/id/tr533211779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vogel_patrik 2011.09.09. 23:18:54

Szar ez a Blog.hu,néha nem enged belépni.Mindegy :D
Ezt te nem mondod hogy 3000 kínai előtt kell beszédet mondanod xD uristen :D gondolom mi volt benned :D
mennyire megy már a kínai? :) Pusz :D majd még besz :p
süti beállítások módosítása